۱۷ آذر ۱۳۸۵، ۱۸:۰۱

وقوع 50 درصد آتش سوزی ها طی 2 سال گذشته در کشور منشاء برقی داشته است

وقوع 50 درصد آتش سوزی ها طی 2 سال گذشته در کشور منشاء برقی داشته است

بر اساس آمار سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی شهر تهران ، بخش بسیار ناچیزی از ساختمان ها و اماکن عمومی دولتی به لحاظ سطح ایمنی به ویژه در بخش تاسیسات ساختمانی و شبکه های مصرف برق ، دارای استانداردهای ایمنی و پیشگیری از حریق هستند در حالی که منشاء وقوع 50 درصد از حریق ها و حوادث در کشور ، استفاده نامطلوب از برق است.

معاون پیشگیری و حفاظت سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به رغم اعلام آمادگی سازمان آتش نشانی تهران مبنی بر ایمن سازی اماکن عمومی و دولتی به ویژه دانشگاه ها ، اما تعداد کمی از مسئولان نسبت به ایمن سازی این اماکن پاسخ مثبت داده و همکاری های لازم را داشته اند.

داود براتی با بیان اینکه اصلاح شبکه توزیع برق در اماکن عمومی یکی از مهم ترین راهکارهای مدنظر برای ایمن سازی این مکان ها است ، گفت: گرچه از سوی مسئولان هر یک از سازمان ها و ارگان های دولتی در این بخش هزینه های بسیار سنگینی صورت می گیرد اما به لحاظ عدم بهره گیری مناسب از نظرات کارشناسان و متخصصان ایمن سازی اماکن ، این بودجه هدر رفته و در جای خود هزینه نمی شود.

وی تصریح کرد: در برخی موارد نیز استفاده از موادی چون پروفیل ، پلی استایلن در ساخت سازه ها برای سرعت بخشیدن به تکمیل طرح ها بدون در نظر گرفتن تمهیدات لازم برای جلوگیری از حریق ، منجر به این امر می شود که تمامی جوانب کار سنجیده نشده و بعضا اتفاقات بسیار ناگواری در این زمینه صورت گیرد.

به اعتقاد براتی ، اگر پیش از اجرای هر سازه یا پروژه ای ، در طراحی ها، به کارگیری مصالح و مواد ساختمانی استانداردهای مربوط به ایمنی ساختمان ها لحاظ شود ، مشکلات موجود در این بخش به نحو چشمگیری کاهش می یابد.

معاون پیشگیری و حفاظت سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران اظهار داشت: درصد بالایی از آتش سوزی ها ناشی از نواقص و کاستی های موجود در شبکه های برق ساختمان ها است.

براتی همچنین به پیمانکاران مجری طرح های دولتی و غیر دولتی توصیه کرد: به هنگام ساخت و تکمیل هر نوع سازه ای حداکثر دقت را به لحاظ سیم کشی و کابل کشی داخلی ساختمان ، انتخاب کلید و پریزهای متناسب با نوع کاربری هر سازه داشته باشند. همچنین برای انجام این امور از متخصصان و افراد حرفه ای بهره گیرند.

وی با تاکید بر استفاده از سیم ارت در همه وسایل برقی مورد استفاده در کاربری های مختلف ، گفت: متاسفانه عدم استفاده از این سیم ، در اکثر حوادث با منشاء برقی منجر به برق گرفتگی و آتش سوزی های بسیار وسیع شده و خسارات بسیار هنگفتی را به بار آورده است.

معاون پیشگیری و حفاظت سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران به آمار حریق و حوادث با عامل برقی طی 2 سال گذشته اشاره کرد و افزود: طی این مدت رشد حریق های ناشی از اتصالات سیم برق با 5/13 درصد رشد و حریق های با عامل عدم تناسب سیم ها با مصرف کننده های برقی 10 درصد رشد داشته اند. ضمن اینکه استفاده از اتصالات ضعیف در شبکه های مصرف برق و بهره گیری از فیوزهای غیر استاندارد نیز از دیگر عوامل موجود در وقوع این حریق ها بوده است.

براتی در پایان به تمامی مسئولان و شهروندان توصیه کرد: رعایت نکات ایمنی در استفاده از هر نوع وسیله برقی را جدی بگیرند زیرا این نوع حریق ها و حوادث علاوه بر به بار آوردن خسارات مالی و جانی بسیار سنگین ، آسیب های جدی به دستگاه های برقی مورد استفاده وارد آورده و از عمر متوسط این وسایل می کاهد.

کد خبر 418197

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha